חברת הכנסת ניסתה לשכתב את ההיסטוריה על ידי מחיקת התואר האקדמי המפוברק שלה - אך גוגל הצליח למצוא את הגרסה הקודמת, לחרפתה של טרטמן.
כמה טוב שיש זיכרון-מטמון גם במנועי החיפוש העבריים. לא משנה אם עידכנת את האתר שלך לאחר פרסום טעות מביכה - גוגל וחבריו תמיד יזכירו לך איך נראית לפני התקרית.כך נראה עמוד הח"כ של אסתרינה טרטמן, לפני פרוץ המהומה סביב הקריירה האקדמית המפוברקת שלה:
וגם תואר שני: מנהל עסקים, התמחות בניהול ושיווק, ירושלים.
שני התארים לא הושלמו כנדרש.
[שמה של טרטמן מודגש בצהוב ובכחול, מפני שזו היתה מילת החיפוש שחיפשתי בגוגל. כאשר ניגשים לעותק שמור בגוגל, הוא צובע את מילות החיפוש הנדרשות כדי להקל על איתורן]
וכך נראה הדף של טרטמן באתר הכנסת, לאחר שוך הסערה:
כל עולם ההשכלה של הגב' אסתרינה טרטמן התאדה בשנייה אחת, כאילו מדובר כאן בפרק בלתי-ידוע מתוך הספר "1984" מאת ג'ורג' אורוול. עדכון זריז של מחלקת המיחשוב בפרלמנט הישראלי - וכל הפיברוקים, הכזבים וההמצאות מתפיידים אל ההיסטוריה, כאילו לא היו דברים מעולם.
לזיכרון המטמון של מנועי החיפוש, אם כן, יש לפעמים תפקיד ציבורי חשוב: למנוע מצב שבו מיניסטריון האמת משכתב את ההיסטוריה בחשאי. מנועי חיפוש, המנוהלים על ידי תאגידים פרטיים, יוצרים העתק רזרבי של ההיסטוריה הדיגיטלית שלנו, ובכך מקשים על האח הגדול להכריז שלח"כ טרטמן לא היתה מעולם קריירה אקדמית וירטואלית.
התוכן שוחזר באמצעות זכרון המטמון המבורך של ארכיון האינטרנט האלוהי.
פוסט זה פורסם ב-2007, כאמור. הקריירה הפרלמנטרית הקצרה של טרטמן הסתיימה ב-2009.
מיד אחרי סקנדל טרטמן, עידכן גם ח"כ זאב בוים את פרטיו באתר הכנסת, כדי למנוע מבוכה דומה.
תגובה 1:
אני חושב ששווה להזכיר שיש דרכים (מוכרזות ולגטימיות, לא hacks שיעלמו מחר בבוקר) לגרום לדפים ואתרים שלא להופיע לא בזכרון המטמון של גוגל, ולא בארכיון האינטרנט.
הוסף רשומת תגובה