אז הנה רשימה יעילה של מה שאתם צריכים להקפיד כאשר אתם בונים עמוד עבור "נוחתים" - הגולשים המזדמנים שמגיעים אליכם בדרך כלל באמצעות מנועי חיפוש - ישר לעמוד פנימי וממוקד, בלי לעבור בעמוד הבית של האתר שלכם.
1) במה אתם יותר טובים
השאלה החשובה ביותר, בעצם: מה היתרון התחרותי שלכם? למה ללכת אליכם ולא למתחרים? במה אתם משרתים אותי, הלקוח, טוב יותר מכל אחד אחר בסביבה? כדאי לענות על השאלה הזאת מיד בהתחלה. אחרת אנשים פשוט עוזבים.
2) מסלול זרימה הגיוני
כל דף נחיתה הוא למעשה מסלול הדרגתי של שיכנוע - החל מן ההצעה הייחודית, הצגת היתרונות והתועלות, דרך הוכחת אמינות והובלת הגולש אל ביצוע הפעולה הנדרשת. יש לוודא שקיים מסלול הגיוני שמוביל אל הסוף המיוחל.
3) לדעת לכתוב קצר
המסר חייב להיות ברור וחד. מצד אחד, לא לדבר בסיסמאות ריקות מתוכן. מצד שני, לספק את העובדות בדרך הפשוטה, ההגיונית והזריזה ביותר. איך אמר ג'ייקוב נילסן: "קחו את התוכן שהכנתם, תקצצו אותו בחצי - ועכשיו קחו את מה שנשאר, ותקצצו גם אותו בחצי". הרעיון: כמה שפחות מילים; חלוקה הגיונית לכותרות, תתי-כותרות, ופסקאות קצרות; הפרדה נוחה בין פסקאות, ורווח מתאים בין מסר למסר.
4) עיצוב פשוט וקריא
העמוד חייב להיות קל לניווט. לגולש חייב להיות ברור איפה הוא נמצא באתר. הטקסט צריך להיות קריא, ובצבעים נורמליים. לוגו האתר חייב להוביל חזרה לעמוד הבית. עצבו את הקישורים כך שיהיה אפשר להבדיל בין מקומות שבהם הגולש כבר היה ובין כאלו שבהם עוד לא ביקר. אסור לפתוח קישורים בחלון חדש. אסור למנוע מהגולשים לחזור אחורה. אסור להשתמש בפלאש בשביל טקסט.
5) קריאה לפעולה
בכל עמוד תנו לגולש משהו אחד לעשות (לא יותר ממשימה אחת). לא לקבור את איזור ביצוע הפעולה בשולי הדף, ולא להחביא כפתורים חשובים (אנשים לא אוהבים לעשות סקרול/לגלול). דברו אל הגולש כאילו אתם משוחחים איתו בטלפון, ואל תתנשאו מעליו בניסוחים מפותלים.
6) כל המידע הדרוש לקבלת החלטה
אל תסתירו את המידע הקריטי מן הגולש. לא למנוע מן הגולש לדעת מהו המחיר של המוצר/השירות. לא לבקש ממנו להתקשר כדי לקבל מידע שהוא יכול לקבל באינטרנט. אם מדובר במוצר, תנו תמונה באיכות גבוהה ותאפשרו לקבל הגדלה יפה בקליק אחד, באותו עמוד. אל תדחפו מידע צרכני חשוב אל העמודים הבאים (מחיר משלוח, מבצע מיוחד, תנאי תשלום מיוחדים, הגבלות ותנאים). אל תכריחו את הגולש להירשם לאתר שלכם כדי לקבל מידע פשוט.
7) מראה עדכני
דף נחיתה מעודכן מעודד תגובות טובות. טקסט רענן המתאים לעונה או לשנה עוזר למכור את המסר. אם המבצע הוא לזמן מוגבל, ציינו בפירוש את תאריך סיום המבצע. אם קרה משהו מעניין לאחרונה בתחום שלכם, ציינו אותו בקצרה. אם קיבלתם ביקורת טובה לא מזמן, צרפו אותה. הדף חייב להיראות כאילו נכתב ממש היום.
8) תיבת חיפוש זמינה
תיבת חיפוש צריכה להופיע בראש הדף, רצוי מצד ימין. אם הלקוח רוצה להמשיך ולחפש באתר שלך, יש לעודד אותו לעשות את זה. קישור לחיפוש אינו יעיל - הגולש רוצה לראות תיבת חיפוש רגילה לגמרי. החיפוש חייב להיות יעיל ומהיר. החיפוש חייב לסרוק את כל האתר שלכם, בלי יוצא מן הכלל. תוצאות החיפוש חייבות להיראות פשוטות ומדויקות. בדקו מה אנשים מחפשים אצלכם כדי לוודא שאין מצב של "אפס תוצאות" או תוצאות בלתי רלוונטיות.
9) אישור מצדדים שלישיים
זכיתם בסקר כלשהו? קיבלתם מכתבי תודה? מישהו זרק לכם מילה טובה בדוא"ל? השתתפתם בתחרות או באירוע יוקרתי? יש לכם משהו להשוויץ בו? תנו איזכור מהיר של המחמאה שקיבלתם, עם קישור למידע נוסף ומלא בנושא. כל קרדיט שקיבלתם מצד ג' ישכנע את הלקוח להצטרף אליכם. הגולש לא בהכרח יקרא את כל מה שנכתב עליכם, אבל הוא רוצה לדעת שאתם בסדר.
10) תועלות לגולש
כאשר הגולש מגיע לרגע האמת, ומתחיל להתלבט בינו לבין עצמו אם לקחת את ההצעה או לוותר עליה, צריך לזכור: רוב הסיכויים שהוא יוותר עליה. זו הסטטיסטיקה: חלק קטן מן הגולשים מחליט לפעול. הרוב פשוט ממשיכים לרוץ לאתר אחר. לכן חשוב להבהיר את התועלות והרווחים של הגולש כתוצאה מביצוע הפעולה. במילים פשוטות: "אם תעשה את מה שאני אומר לך, אתה תרוויח את אלף, בית וגימל. זה פשוט כדאי לך".
לסיכום:
תגידו לגולש במה אתם טובים מן האחרים;
בנו מסלול זרימה נוח עד לסגירה;
תכתבו טקסט מתומצת ופשוט;
לכו על עיצוב סטנדרטי ויעיל;
הניעו את הגולש לבצע פעולה אחת פשוטה בכל דף;
תנו לגולש את כל המידע הנחוץ לו לביצוע ההחלטה;
עדכנו את הטקסט לעתים קרובות;
אפשרו חיפוש פנימי באתר;
הראו לגולש קבלות ומחמאות מצדדים שלישיים;
הדגישו בפני הגולש מה יוצא לו מכל זה.
> כך תבנו עמודי נחיתה מושלמים עבור גולשים המגיעים אליכם דרך מנועי חיפוש
> מתכננים לבנות עמוד נחיתה? הדפיסו את עשרת הדיברות כדי לוודא שהכל מיושם
> יש לכם הצעות נוספות לרשימה הזאת? הוסיפו תגובה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה