מה באמת מעניין את המחפשים באינטרנט, מתי הם מבקרים באתרים פופולריים, ומה ההבדל בין הייפ עיתונאי מוגזם ובין רייטינג ממשי? כמה הפתעות עדכניות מבית היוצר של גוגל אינסייטס (Google Insights)
האיטי, אייפד של אפל (iPad), אובמה.
אסון עולמי אדיר, גאדג'ט אופנתי, נשיא המעצמה המערבית הגדולה.
נבחרו שלושה נושאים אקראיים שמעניינים את הגולשים בינואר, על פי כמות החיפושים בגוגל:
האיטי, אייפד של אפל (iPad), אובמה.
אסון עולמי אדיר, גאדג'ט אופנתי, נשיא המעצמה המערבית הגדולה.
נבחרו שלושה נושאים אקראיים שמעניינים את הגולשים בינואר, על פי כמות החיפושים בגוגל:
האינטרנט לא התעניין במדינה ושמה האיטי כלל וכלל עד 12 ינואר 2010. תוך יומיים המריאו החיפושים על אסון הטבע הגדול של הזמן האחרון, והגיעו לשיא. אך כאשר החודש הגיע לסופו, פחת העניין הציבורי והפך לאדישות על אש קטנה.
גאדג'ט ושמו אייפד (iPad) מתוצרת אפל, לעומת זאת, פרץ בסערה ב-26 לינואר ועקף את האיטי תוך יממה. ב-28 לינואר, שיא סערת אייפד, הגיע המונח החדש לרמת 72, כאשר האיטי הצליח להגיע ל-100 (שיא השיאים). נשאלת השאלה: איך יכול להיות שמוצר חדש של אפל זוכה להתייחסות לא פחות מוטרפת באינטרנט, מול אירוע כה משמעותי והרה-גורל כמו האיטי?
לזכותו של הנשיא אובמה ייאמר, שהוא מעניין את העולם בכל ימות השנה. עם זאת, היו לו כמה שיאים בפברואר, מאי, ספטמבר ונובמבר - אך לאחרונה הוא נמצא בשפל של התעניינות ציבורית. איך ייתכן שנשיא של מדינה בעלת 300 מליון בני-אדם מעניין את העולם פחות ממוצר חדש מתוצרת אפל? הגולשים הם עדר צר-אופקים, ככל הנראה.
פייסבוק נגד טוויטר נגד גוגל
שלושה ענקי-אינטרנט, לכאורה: רשת חברתית מול שירות מיקרובלוגינג, נגד מנוע חיפוש עממי.
בתמונה: פייסבוק, טוויטר, גוגל- גוגל אינסייטס, ינואר 2010
מה אנחנו לומדים כאן? שיש הפתעות בחיים: פייסבוק מעניין את הגולשים יותר מפי 4 מגוגל.
טוויטר, למרות ההתלהבות התקשורתית והערך הפיננסי המשוער שלו, לא מזיז להם את חוט העכבר. עוד מתברר, ש'פייסבוק' הוא בילוי של סופשבוע: הוא עולה ביום שישי, מגיע לשיא בשבת, נמשך גם בראשון (אצל הנוצרים), ונופל לשפל בשלישי-רביעי.
ומה עם גוגל? הוא סטטי במשך רוב ימות השנה. החיפושים עליו כמעט ולא משתנים. 2009 היתה השנה של פייסבוק, והוא ממשיך לעלות בחיפושים, גם כיום. פייסבוק מרתק את העם, גוגל חדגוני, טוויטר בשוליים הרחוקים.
ויקיפדיה, יוטיוב, אוואטר
השוואה מעט מוזרה: אנציקלופדיה, סרטונים - והסרט הכי רווחי בתולדות הקולנוע המודרני.
בתמונה: ויקיפדיה, יוטיוב, אווטאר- גוגל אינסייטס, ינואר 2010
והנה החדשות: יוטיוב הוא הבילוי העולמי המועדף. בסופי-שבוע חלה עלייה משמעותית בחיפושים על האתר. אנשים מתנהגים ב'יוטיוב' כפי שהם טוחנים את הטלוויזיה שלהם: בשישי-שבת הם בוהים במסך ללא הפסקה. יוטיוב הוא אתר ייחודי בכך, שהוא מייצר גלי-צונמאי של ביקורים וצפיות, בעיקר כאשר ההמונים אינם נמצאים בעבודה.
לעומת יוטיוב, ויקיפדיה הוא אתר שבו הגולשים משתמשים בכל ימות השבוע. אך יחס הפופולריות בינו ובין יוטיוב הוא אחד לתשע. נראה שהגולשים רוצים להגיע ליוטיוב בכוונה תחילה, בעוד הם נתקלים בויקיפדיה במקרה, כאשר הם עושים חיפושים על מידע מדויק. ויקיפדיה הוא אתר מועיל, אינטרנטי במובן הקלאסי (לא מרגש), ולא קשור לבילוי סופשבוע.
ולעומת שני אלו, הסרט 'אווטאר' הוא טרנד טיפוסי: מגיע משומקום, עולה לשיא קצרצר (19 ינואר, יממה לאחר התחלת ההקרנות הבינ"ל), ואז יורד אט-אט בפופולריות עד שהוא ייעלם, בסופו של דבר.
תובנות / מסקנות
- מרבית הגולשים באינטרנט מחפשים בידור פשוט וזול. הרשת, מבחינתם, היא לא מקור מידע, אלא דרך להעביר את הזמן בנעימים. זה לא חזון עידן המידע, אלא כלי ביתי להפגת השיעמום.
- משתמשי מנועי החיפוש נעזרים באתרים מפורסמים כדי למצוא מידע שימושי, אבל מה שמעניין אותם בעיקר זה לדבר עם חברים, לצפות בסרטונים ולקנות מוצרים חדשים.
- כל טרנד, אסון או מנהיג פוליטי חדש מעניינים את הגולש ימים ספורים, לכל היותר. אחרי שהבלגן מסתיים, הם חוזרים להתבדר בשקט, מול המסך השטוח שלהם.
2 תגובות:
אני בזמנו השתעשעתי בחיפוש מאכלים שונים ובעיקר עונתיים/יומיים כמו חמין, אבטיח, גלידה או ג'חנון.
פייסבוק פופולריים פי 4 מגוגל?!
פשוט אף אחד לא מחפש גוגל בגוגל!...
הוסף רשומת תגובה